Barcodescanner voor Bol.com Retouren

Ben je actief als partner op bol.com? Indien je kiest voor VVB (Verzenden Via Bol), of eigen logistiek zul je een hoop producten retour ontvangen. Het verwerken hiervan gaat via het platform van Bol.com. Dit is een tijdrovende klus wanneer er barcodes of retournummers overgetypt moeten worden. Met een barcodescanner is dit een stuk eenvoudiger! Scan de barcode, en de retour verschijnt direct in het systeem van bol.com. Nu kan de retour direct verwerkt worden.

Welke barcodescanner is geschikt?

Bol.com maakt gebruik van 1D barcodes, ook wel bekend als de streepjescode. Hierdoor is een 1D Barcodescanner toereikend om de Bol.com Retouren uit te scannen. Hierbij is het belangrijk om te weten hoe je de Barcodescanner wilt gebruiken, er zijn namelijk bedrade en draadloze mogelijkheden. Een draadloze variant geeft meer vrijheid, het is niet nodig om continue bij de computer te zijn. Daarnaast zit er een verschil in reactietijd. Aangezien er bij het verwerken van retouren niet veel code's achter elkaar gescand hoeven te worden, is dit geen belangrijke eis in deze situatie.

Aanbevelingen voor Barcodescanners

Hieronder geven we een overzicht van populaire barcodescanners voor deze toepassing.

AFINTEK AT-9108 - USB Bedraad

Zijn er slechts een klein aantal retouren per dag? Dan is de AT-9108 een prima barcodescanner. Deze is bedraad aan te sluiten, en geeft snel reactie. Let wel op, als de barcodes minder goed te lezen zijn, kan deze scanner er moeite mee hebben.

AFINTEK AT-9108WB - Draadloos: Bluetooth & 2.4GHz

Op zoek naar een Barcodescanner welke zowel draadloos als bedraad gebruikt kan worden? Dan is wellicht de AFINTEK AT-9108WB een goede oplossing. Deze is naast met kabel ook te gebruiken met Bluetooth of de meegeleverde 2.4GHz USB-dongle. Doordat deze Barcodescanner met Bluetooth te gebruiken is, kan deze ook op een Smartphone of Tablet aangesloten worden. Zo wordt deze barcodescanner bijvoorbeeld veel gebruikt in combinatie met de iPad van Apple. In de AT-9108WB zit ook een betere scanmodule waardoor deze ook slechter leesbare barcodes goed kan inscannen.

AFINTEK AT-5066RT - Draadloos: Met Houder

Nog meer gemak? Kies dan voor de AT-5066RT. Deze barcodescanner wordt in een basisstation gezet, zodat deze altijd opgeladen is en klaar om te scannen. Dit basisstation wordt met USB aan de PC of Mac gekoppeld. Vervolgens is de verbinding tussen het basisstation en de scanner draadloos. De scanmodule van deze barcodescanner is vergelijkbaar met de AT-9018WB.